13. DÖNEM/ADNAN ÇELİKER

ADNAN ÇELİKER 2020

Kuruluşunun 30. yılını geride bırakan SİYAD, 8 Mart 2020 tarihinde, İstanbul Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde 13. Genel Kurul Toplantısı’nı  gerçekleştirdi.

Dernekçiliğin okulu olarak bilinen SİYAD’ın, kuruluşundan bugüne her kademesinde kesintisiz olarak görev yapan, “SİYAD hepimize yeter” sloganını yıllardır dilinden düşürmeyen, millet ve memleket sevdalısı Adnan Çeliker, genel kurula katılan delegasyonun tamamının oyunu alarak yeni genel başkan seçildi. Adnan Çeliker, Kurucu Başkanı Ali Karakuş, Abdurrahman Dodurgalı, Şevket Tırıl, İsmail Kabakçı, S.Özkan Elmacıgil, Ayşe Serpil Yıldız, Sebahattin Sungur, Keramettin Arpacı ve Mehmet Kuru’dan sonra SİYAD’ın 10. Genel Başkanı oldu.

Başta SİYAD olmak üzere çok sayıda sivil toplum örgütünde üst düzey görevlerde bulunan, siyasetçi, akademisyen Fahri Yağlı’nın divan başkanlığını yaptığı genel kurula; Adalet ve Kalkınma Partisi Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili Engin Altay, SİYAD Onursal Genel Başkanlarımız Ayşe Serpil Yıldız, İsmail Kabakçı, Sebahattin Sungur ve Keramettin Arpacı, Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Saraydüzü Belediye Başkanı Hasan Peker, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Battal, Sultanbeyli Belediye Meclis Üyeleri Ahmet Savaş ve Mustafa Civelek, Sancaktepe Belediye Meclis Üyesi İlknur Ünlü, Maltepe Belediye Meclis Üyesi Erkan Dinçel, Tuzla Belediye Meclis Üyesi Mahmut Kadder, Beykoz Belediye Meclis Üyesi Sadullah Kabahasanoğlu ve Furkan Çeliker, Ataşehir Belediye Meclis Üyesi Erdal Kaya, SİNDEF Genel Başkanı Hasan Dalkıran, SİAD Başkanı Mukadder Yıldırım, SİAD Onursal Başkanı Yusuf Özer, İTO Meclis Üyesi Ramazan Ulu, İstanbul Sinop Spor Başkanı Rafet Orhan, KOSİDEF Başkanı Zekeriya Demirkıran, DİKDEF Başkanı Hasan Güleryüz, BOYDEF Başkanı Hüseyin Kalay, SARAYDEF Başkanı Mahir Demirel, KASDER Başkanı Süleyman Çalık, Sinop Eğitim Vakfı (SEV) Başkanı Mehmet Coşkun, ASİLDER Başkanı Kenan Güllü, BOYDER Başkanı Süleyman Aşçı, Pendik Çınardere Mahalle Muhtarı Mustafa Çelik, Pendik Ertuğrulgazi Mahalle Muhtarı Erdal Kara, köy dernek başkanlarımız, SİYAD Şube Başkanlarımız Abdullah Kulaksız, Raci Bal, D. Fuat Dönmez, Cemal Çolak, Satı Gök, M. Bekir Albayrak, Kazım Yıldız, F. Engin Yiğit, S. Yılmaz Yüksel, Hasan Demir, Ufuk Aydın, Şaban Uçar, Ali Er, Seyfi Altınel, Kenan Uçar ve çok sayıda misafirimiz katılım sağlayarak genel Kurulun şölen havasında gerçekleşmesini sağladılar.

Söz alan hemen her konuşmacının ortak vurgusu “Birlik, beraberlik ve güçlerinizi birleştirin.” oldu.

CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay yaptığı konuşmada; “gerek ben, gerekse Sayın Maviş Sinoplu’nun her daim hizmetindeyiz. “Dernekçilikte particilik olmaz. Tek parti SİNOP Partisi’dir.” diyerek salonu hınca hınç dolduran coşkulu kalabalığa hitaben “Başkana ve ekibine sahip çıkın, bir ve beraber olun.” diyerek başarılar diledi.

Ak Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş de yaptığı konuşmada, tek aday olmasına rağmen salonu dolduran coşkulu kalabalığa katılımlarından dolayı teşekkür ederek, birlik ve beraberlik vurgusunda bulundu. Maviş ayrıca, her alanda olduğu gibi Sinop dernekçiliğinde de son dönemde bölünme ve parçalanmanın yaşandığını belirterek, “Ayrılıkta azap, birlikte rahmet vardır.” ifadesiyle her zaman Sinoplunun hizmetinde olacağı sözünü verdi. Son olarak, “Sinop, hepimizin ortak paydasıdır. Göreve gelecek Adnan Abi’ye ve ekibine başarılar diliyorum.” dedi.

SİYAD Onursal Başkanı İsmail Kabakçı, “SİYAD, dernekçiliğin okuludur.” dedi.

Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, “Gençler! Çıraklığını yapmadığınız işin ustalığını yapamazsınız. Gönlünüzde hangi siyasi parti varsa, o partide görev alın. Sadece bir parti dışında (siz onu biliyorsunuz). Bir elinizde görev aldığınız siyasi partinin diğer elinizde de dernekçiliğin mihenk taşı SİYAD’ın bayrağı olsun!” dedi.

Saraydüzü Belediye Başkanı Hasan Peker, “Birlik ve beraberlik içinde omuz omuza çalışıldığında başarılamayacak iş yoktur. Siz gurbette bir olduğunuzda bizler memleketimizde çok daha güçlü hissediyoruz kendimizi.” diyerek iyi dileklerini iletti.

Konuşmacılardan sonra söz alan kongrenin tek Genel Başkan Adayı Adnan Çeliker, salondaki coşkulu kalabalığa hitap ederken oldukça heyecanlıydı. Konuşmasını kürsünün önüne gelerek herhangi bir yazılı metne bağlı kalmadan samimi bir şekilde sürdüren Adnan Çeliker, belki de bir ilke imza atarak seçim bildirgeleri ve vaatlerinin olmadığını belirtti.

 “Yazdıklarımızı değil, yaptıklarımızı tarih yazacak!”

“Saygıdeğer Hazirun! Her seçim öncesi bu kürsüye gelen hemen her başkan adayı yapacaklarını, planlarını, hedeflerini, vaatlerini anlatır. Biz, tek bir şey dışında hiçbir vaatte bulunmuyoruz. Sinopluya tek bir söz veriyorum, Allah nasip ederse, 3 yıl boyunca en fazla uğraş vereceğim konu Anadolu yakasındaki tüm Sinopluları SİYAD çatısı altında birleştirmek olacak. Bu konuda, onursal genel başkanlarıma, şube başkanlarıma, geçmişte görev yapan akil insanlarımıza, büyüklerimize sesleniyorum. Hepinizin desteğine çok ihtiyacım olacak. Ama, fakat, lâkin demeden gurur ve kibri bırakarak BİZ olacağız, BERABER olacağız inşallah. Sizler arkamda değil  yanı başımda olduğunuz sürece başaramayacağımız hiçbir şey olamaz.

Kongre öncesi her kesimden ve herkesten şunu duydum. “Tek aday olduğu için katılım fazla olmaz.” Çok şükür, 1000 kişilik salona sığmadık. Hepinize binlerce defa teşekkür ediyorum. Muhteşemsiniz! Lütfen bu güzelliği, kendinizi alkışlar mısınız? Son olarak sizlerden ve tüm hemşehrilerimden özel bir ricam olacak. Her yaptığımız doğru olmayabilir, insanız. Hata da yapacağız. İşte o zaman sosyal medyadan değil de doğrudan bana veya yol arkadaşlarıma söylemenizi istiyorum. Hayatım boyunca tek telefonum oldu. O da,  532 285 56 66. Bir tane cevapsız aramam yok, kayıtlı olsun olmasın açıyorum. Açamadığım durumlarda da en kısa zamanda geri dönüş yapıyorum.” dedi.

Divan Başkanımız Sayın Fahri Yağlı’ya ve yönetiminde bulunan Sayın Osman Türk’e, Sayın Şengül Esen’e, Sayın Nurcan Şen’e ve şu anda adını zikredemediğimiz tüm haziruna büyük ve güçlü  SİYAD ailesine,  delegelerimize ve üyelerimize sonsuz teşekkürler!

 //  SİYAD HERKESE YETER

Bizim sloganımız, SİYAD Hepimize Yeter’dir. Bu sözün anlamını derinleştirerek, Anadolu yakasında yaşamını sürdüren Sinoplu hemşehrilerimizi SİYAD çatısı altında, dernekleriyle, gruplarıyla birlikte ağırlayacağız. Kuruluşumuzdan, yani 1989 yılından bu yana biriktirdiğimiz dernekleşme tecrübelerimizi, Sinoplu hemşehrilerimizle paylaşacağız. İletişim konusunda gözlemlediğimiz eksiklerimizi gidererek Anadolu yakasında dokunmadığımız bir Sinoplu bırakmayacak, talep ve istekleri başlıklar halinde toplayacağız.

// TÜM SİNOPLULARI KUCAKLAYACAĞIZ

Bizim SİYAD olarak en büyük hayalimiz, Anadolu yakasında yaşamını sürdüren Sinoplu hemşehrilerimizi kucaklamak ve Sinop ile İstanbul Anadolu yakası arasında güçlü  bir köprü kurabilmektir. Geçen 30 yılı aşkın zamanda bu hayallerimize hep yakınlaştık, ancak bu kez 3 yıllık görev süremizde SİYAD çatısı altında buluşturacağımız Sinoplu derneklerle hep birlikte hayallerimize tam olarak ulaşacağız İnşallah. Amatör ruhlu profesyonel yöneticiler olarak ilk günkü heyecanımızla ve 30 yıllık tecrübemizle artık yarınlarımıza bakıyoruz. Görev süremiz boyunca da dileğimiz, sesimizin daha gür çıktığı ve asla dışarıda bırakmayı istemeyeceğimiz  her bir Sinoplu hemşehrimize, lâyık olduğu sosyal refah ve kültürel etkileşime erişimi daha fazla sağlamaktır. Amacımız, Anadolu yakasındaki STK’larımızın ortak hareket edebilme, bu hareketteki operasyonları organize edebilme ve  Sinoplu hemşehrilerimizin yüzünü güldürebilmektir.