Yönetim Kurulu

Mehmet Kılıçalp

Mehmet KILIÇALP

SİYAD Mali İşler Komisyonu


Biyografi

 

01 Kasım 1959 tarihinde Sinop ili Boyabat ilçesi Uzunçay köyünde doğdum. İlköğretimi Kastamonu ili Hanönü ilçesi Aşağıçakırçay köyünde tamamladım. Ortaöğretimi İstanbul Kadıköy Fenerbahçe lisesinde tamamladım. Lise eğitimimi Kadıköy Ticaret Lisesinde okudum. Üniversite eğitimimi Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesinde devam ettirdim. 1981 yılında İstanbul Ticaret Odasında yapılan sınavda Muhasebe Yardımcılığı Sertifikasını aldım. 1981 yılından itibaren hali hazırda Anadolu yakasında aralıksız Mali Müşavirlik yapmaktayım. 1993 yılında Semiye ÖZCAN ile evlendim. Koyu bir Fenerbahçe taraftarıyım. Sporun her dalıyla ilgilenmekteyim. Doğayı ve hayvanları seviyorum.

2003-2011 yılları arasında Uzunçay ve Gökçukur köyleri derneğinde başkan yardımcısı olarak görev aldım. 2011 yılında Uzunçay ve Çevre Köyleri Derneğini kurarak 6 yıl boyunca kurucu başkanlığını yaptım. Bu süre zarfında 7 yıl boyunca Akgöl Yayla Şenliklerini düzenledim. 2012 yılında Tüm Sinop Dernekler Federasyonu kurduk ve bugüne kadar tüm yönetimlerde başkan yardımcılığı görevinde bulundum. 2012-2013 yıllarında Karadeniz Konfederasyonunda Başkan yardımcısı olarak görev aldım. 2016 yılında Boyabat Dernekler Federasyonu’nun kurulmasında katkıda bulundum. 2018 yılında Sinop Konfederasyonu’nun kuruluşunda Boyabat Federasyonunu temsilen kurucusu olarak bulundum ve konfederasyonda Mali İşlerden sorumlu genel başkan yardımcısı olarak görev aldım. 2020 yılı Ocak ayında yapılan seçimlerde SİYAD Ataşehir İstanbul Şubesinde Abdullah Kulaksız yönetiminde başkan vekilliğine seçildim. Fırsat buldukça STK’ların gece, etkinlik ve pikniklerine katılmaktayım.

2013 yılında Cumhuriyet Halk Partisine üye oldum. 2013 yılında yapılan seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisinden Ataşehir ilçesi Belediye Meclis Üyesi aday adayı oldum. 2018 yılında CHP Ataşehir Barbaros Mahallesinde mahalle meclisine seçildim ve göreve devam etmekteyim. 2019 yılı ilçe seçimlerinde ilçe delegesi olarak yer aldım. 31 Mart 2019 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Genel Seçiminde Barbaros Mahallesi Muhtarının Azalığına seçildim.

2015 yılında Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığından işyeri araştırmalarının cevaplandırılması konusunda gösterdiğimiz işbirliği ve destekten dolayı teşekkür belgesi aldım. 2016 yılında Anadolu Üniversitesinden İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetlerinin Yürütümüne İlişkin İşveren veya İşveren Vekili Eğitimi Tamamlama Belgesi almış bulunmaktayım. 2018 yılında İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Yahya ARIKAN’dan onur belgesi almış bulunmaktayım. 2018-2019 yılında yapılan Hukuk Okur Yazarlığı Temel Sorunlar seminerine katılmamdan dolayı katılım belgesi aldım.

 


 

“SİYAD hepimize yeter“