6. DÖNEM

2.Şevket Tırıl Dönemi

Ulaştırma Bakanı ANAP Sinop Milletvekili Yaşar Topçu ile SİYAD Genel Merkez Yönetim Kurulu ve Divan Başkanı biraraya geldi.

(Mayıs 1997)

SİYAD, 6. Olağan Genel Kurul Toplantısı, 29 Nisan 2001 tarihinde Kadıköy’de bulunan İstek Vakfı Etkinlik Salonu’nda yapılmış olup, genel başkanlığa 2. defa Şevket Tırıl getirilmiştir.

Bu dönemde yapılan çalışmalar;

29 Nisan 2001 tarihinde yapılan olağan genel kurul toplantısında, Dernek Tüzüğümüzdeki çalışma kollarına; spor ve gençlik Kolları ile kadınlar kolu da ilave edilmiştir.

Sinop Valiliği himayesinde 05 Mayıs 2001 tarihinde; Sinop Sanayi ve Ticaret Odası, Sinop Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen panele; SİYAD, SİNDER, İSBİR ve SİAD olarak katılım sağlandı.   Panelde, SİYAD olarak  Sinop ve ilçelerinde yapılan panayırların bir araya getirilerek yayla şenliği adı altında bir etkinliğe dönüştürülmesini, etkinliğin yeri olarak da çevreye zarar vermeden Sinop’un  orta yeri olan Bürnük’te orman içinde büyük bir sahanın Yayla Şenliği Alanı olarak hazırlanması talep edilmiştir.

Diğer taraftan denize kıyısı olan Sinop ve ilçelerinin, yurt dışı ve yurt içinden gelen Sinoplular ve turistler için deniz kenarlarında kamp yerleri hazırlanması yönünde talebimiz gündeme getirilmiştir. 

“SİYAD Genel Merkez Bostancı’da”

Derneğimizin merkezi, D-100 Karayoluna cephe Bostancı köprüsüne yakın Prof. Ali Nihat Tarlan Caddesi, Erdem Apt., No: 80  D: 7  Bostancı – Kadıköy-İstanbul adresine 15.05.2001 tarihinde genel merkezimiz resmen taşınmış ve 05.07.2001 tarihinde  adresi tescil ettirilmiştir.

15 Temmuz 2001 tarihinde, İstanbul Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, Milli Eğitim Bakanı’ mız ve Sinop Milletvekilimiz Metin Bostancıoğlu, eski Ulaştırma Bakanımız ve Sinop Milletvekili’miz Yaşar Topçu ve  üyelerimizin yoğun katılımı ile açılışı yapılmıştır.

“Genel Merkez Şubelerini Eğitime Aldı – 2001”

Dernek Merkezimizin Bostancı’ya taşınması ve şubeleşme faaliyetlerinde belli bir noktaya gelinmesiyle birlikte genel merkez ile şubeler arasında zaman zaman yaşanan koordinasyon eksikliklerinin giderilmesi, birlik ve beraberlik içinde koordineli olarak çalışmaların yapılabilmesi için yönetmelikler hazırlandı. Genel merkez ile şubelerde göreve gelen  yönetim ve denetim kurulu üyelerine bu yönetmeliklerin nasıl uygulanacağına dair eğitim faaliyetleri düzenlendi.

“SİYAD, İstanbul’daki Sinop Derneklerine Tek Bir Federasyon Çatısı Altında Toplanma Çağrısında Bulundu – 2003” 

İstanbul’da faaliyet gösteren tüm Sinoplu Derneklerin tek bir çatı altında toplanması amacıyla SİYAD’ın çağrısıyla 04 Ocak 2003 tarihinde, SİYAD, SİNDER, İstanbul Sinoplular Birliği (İSBİR) ve Sinop İş Adamları Derneği (SİAD) başkanları ve yönetim kurullarından temsilciler, SİYAD Genel Merkezinde bir araya gelerek İstanbul’ da tek bir federasyon kurulması için protokol imzalamışlardır.