SİYAD'ımızın burs verdiği öğrencilerimizde orada hazırlar. İçlerinden biri ile sohbet eder iken, akşam programı beraber sunacağım arkadaşım Ramazan ZOR ana kapıdan içeri girdi. Kendisini karşıladım ve programa yönelik çalışmalarımızı beraber yapmaya başladık. İçerik, cd, mikrofon v.s.
Salon yetkilileri ile sohbet ediyoruz. Bu yıl salonun dolmadığını söylüyorlar, herkesin dolduracağız iddiaları ile geldiğini, ama gecenin sonunda hüsrana uğradıklarını anlatıyorlardı. Benimde bu söylemi destekleyecek bir tespitim olmuştu. SİYAD Gebze Şubemizin açılışının yapıldığı günün akşamında, burada Karadenizliler Federasyonu'nun gecesi vardı. İnanın bana salonun yarısı zor dolmuşdu. Açıkçası bu endişeyi bizlerde yaşıyorduk.
O kadar çok çelenk geliyordu ki, sahneye sığmadı. Sahnenin sağ ve sol yanında koltuk kenarlarına koydurmaya başladım. Çiçek teslim fişlerine attığım imza sayısını hatırlamıyorum. Genel Başkan Yardımcımız, MHP Ataşehir İlçesi Belediye Başkanı Aday Adayımız Sedat Rıfat DOYUM da erken saatlerde oraya geldi. Ara ara programla ilgili kritiklerde bulunduk. Hazırlıklarla ilgili Sanatçımız Cemil KAYA yı defalarca aradık, dakikalarca konuştuk. Bazı konularda da Genel Başkanımız Sebahattin SUNGUR'a ulaştık, kendisine danıştık. Fazla zaman geçmeden, kendiside gösteri merkezinde aramıza katıldı.
Saat 17.30 Değerli hemşehrilerim yavaş yavaş gelmeye başlamıştı. Arka tarafta koltukların olduğu bölümü, siyah perde ile kapattık. Acaba bu perdeler açılacak mı diye düşünüyordum. İnanır mısınız saat 18.00 olduğunda salonun yarısı dolmuştu bile. Üzerine yarım saat daha geçmeden salon tamamen doldu ve taşmaya başladı. Protokolde oturması gereken bir çok kişinin dahi ayakta kaldığını görüyordum. Katılım olarak düşündüğümde, sahneden harika bir manzara izliyordum. Bu akşam SİNOP lular burada müthiş bir geceye imza atacaklardı.Genel Merkezimizin gece-gündüz demeden günlerce özverili çalışmalarının karşılığını bu gece alacağımızdan hiç şüphem kalmamıştı.
Göller Köyü Saz Ekibi, Nurettin KIRBACI, Aydın SEVİM canlı yayın öncesinde sahne aldılar. Siyasi liderler, bürokratlar başta olmak üzere birçok iyi niyet, tebrik telgrafı okuduk. Protokol misafirlerimizin isimlerini zikrederek, kendilerine “Hoşgeldiniz” dedik “Teşekkür”lerimizi sunduk.
Saat 20.00 Ve Mavi Karadeniz TV canlı yayına başladı. SİNOP Folklor Ekibimiz gösterisini sundu. Saygı Duruşunda durduk. İstiklal Marşımızı okuduk. SİYAD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyelerimizi ve Şube Başkanlarımızı sahneye aldık. Bol alkışlar ile açılış konuşmasını yapmak üzere SİYAD Genel Başkanımızı, mikrofona davet ettik. Kendisi güzel konuşmasını yaptıktan sonra SİAD, SİNDEF,İSKAD Başkanlarımızı yanına çağırıp, el ele tutuşup kenetlenmeleri ve birlik-beraberlik mesajları vermeleri, gerek orada bulunan ve gerekse ekranları başında izleyen SİNOP lu ve SİNOP a gönül verenlere müthiş bir resim oldu.
SİNOP lu; Belediye Başkanı Aday Adaylarımızı, Meclis Üyesi Aday Adaylarımızı ve Muhtar Adaylarımızı isimlerini anons ederek, alkışlar eşliğinde sahneye aldık. Sahne doldu taştı. Onursal Başkanımız, CHP Ataşehir İlçesi Belediye Başkanı Aday Adayımız İsmail KABAKÇI güzel konuşması ile salonu çoşturdu. Alkış sesleri hala kulağımda çınlıyor. Genel Başkan Yardımcımız, MHP Ataşehir İlçesi Belediye Başkanı Aday Adayımız Sedat Rıfat DOYUM'un, salonda bulunanlara ve ekranda izleyenlere sahnedeki aday adaylarımızı ve salonu göstererek, “söze gerek var mı” cümlesinden etkilenmemek mümkün değildi.
SİYAD SİNOP SPOR futbolcularımızı formaları üstlerinde olarak, Başkan Sabri ERSOY ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile beraber sahneye aldık. Başkan Sabri ERSOY ve Onursal Başkan Ramazan ÇELİK güzel konuşmalarını yaptılar. SİYAD SİNOP SPOR sahneden inmeden, AKP SİNOP Milletvekilimiz Prof.Dr.Abdurrahman DODURGALI'yı konuşması için mikrofona davet ettik. Vekilimizde sahnede iken, SİNOP Folklorumuzu tekrar sahneye çıkardık. İzleyenlere güzel bir fotoğraf daha sunduk.
Sesi kadar kendisinide çok beğendiğim, takdir ettiğim sanatçımız CEMİL KAYA sahneye çıktı. Bizleri duygusal şarkıları ile hüzünlendirdi, hareketli şarkıları ile oynattı. Kendisini sizlerin huzurunda bir kez daha tebrik ediyorum.
Kıbrıs Gazilerimizi sahneye aldık ve alkışlattık. Şairimiz Zeynel PARMAKSIZ'ın ağzından güzel şiirlerini dinledik. Sonra Faruk KA ile geceyi sonlandırdık.
Evet sevgili okurlarım, 27 Aralık 2008 Cumartesi günü, Bostancı Gösteri Merkezi müthiş bir organizasyona sahne olduğu gibi SİNOP luların istedikten sonra başaramayacağı hiç bir şey olmadığına tanık oldu. O akşam orada bulunan ve Mavi Karadeniz TV den canlı yayın izleyen SİNOP lu ve SİNOP a gönül verenler, müthiş bir manzara izlediler. Tüm SİNOP luları tebrik ediyor, bu güzel manzarayı izleyen ve izleten herkese teşekkür ediyorum.
Diyeceksiniz ki; bu organizasyonda eksiklerimiz yokmuydu? Tabiki vardı. Ama artılarımız çok daha fazlaydı.Edindiğimiz bilgi ve deneyim ile çok daha güzel programlar yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.
Makaleme konu olan bu organizasyonun baş mimarı SİYAD Genel Başkanımız ve Yönetim Kurulu üyeleri çok çalıştılar. Emeklerinin boşa gitmediğini bu müthiş manzara ile gördüler. Kendileri tüm teşekkür ve takdirleri hakediyorlar. Allah onlardan razı olsun...






















